Welkom in het 24-uursmuseum

Deze tentoonstelling gaat over de natuur als inspiratiebron voor kunstwerken in de openbare ruimte van Enschede. In de tentoonstelling kunt u zien hoe kunstenaars elementen uit flora en fauna hebben gebruikt om hun ideeën te verbeelden. De titel ‘Made natural – naturally made’, is een zogenaamd oxymoron: een stijlmiddel dat een combinatie bevat van twee tegenstrijdige begrippen. ‘Gemaakt’ is niet natuurlijk en ‘natuurlijk’ is niet gemaakt.

De tentoonstelling voert langs 15 kunstwerken en heeft de vorm van een fietstocht van 2-3 uur. De tocht begint in het centrum van de stad en voert naar de westelijke wijk Twekkelerveld. Na een tocht door een parkachtig landschap, kunt u het volgende deel van de tentoonstelling bekijken in de wijk Deppenbroek in het noorden van Enschede. Voor het laatste deel gaat u door een groene wijk naar de oostelijke wijk ‘t Ribbelt. Van daaruit voert de tocht u terug naar het centrum waar het laatste kunstwerk van de tentoonstelling te zien is.